قلمه زدن گل رز و محمدی
🌿 نحوه قلمه گیری گل رز و گل محمدی
یکی ازروشهایتکثیرگلرزومحمدیازطریققلمهزدنمیباشد.
که به دوروش قلمه(سبزوچوبی)امکانپذیرست.
قلمهسبز:
بعدازگذرفصلگلدهیگیاه،ساقه هایسبزگیاهکهفاقدغنچهگلمیباشند.رابهطول(10الی20)سانتیمترراازگیاهمادرجدامیکنیم.وتمامبرگهایآنرابجزدستهبرگآخری،بالایقلمه رامیچینیم.(چیدن این برگهاباعثحفظرطوبتگیاهوکمکبهریشهدارشدنآنمیشود.)
قلمه چوبی:
اینقلمهازساقههایبالغگیاهباطول(15الی20)سانتیمتریدرطولفصلپاییزهنگامیکهبرگهایگلریزشکردند.گرفتهمیشود.
برشقلمههابایدبصورتعریبوزیرگره(محلرویشبرگ)باشد.درقلمههایسبزدرناحیهبرش،زخمیدرپوسته انتهایی ایجادمیکنیم.تاریشهزنیآسانشود.
قلمه هارابایددرترکیبخاکیسبک،همانند:(خاکبرگ+پرلایت)،(خاکبرگ+نصفآنشن)،(کوکوپیت+نصفآنشن)قرارداد.تاموجبحفظرطوبت،ذهکشیمناسبوتهویهخوبگردد.قبلازقراردادنقلمههادرخاک،ابتداخاکرابصورتکاملخیسکنید.سپسمدتیراصبرکنید.(30دقیقه)تاآبهایاضافیاززیرگلدانخرجشوند.وبعدقلمههارادرحدیکهیک دومآنهازیرسطحخاکروند.درخاکفرومیبریم.وبافشردنخاکاطرافقلمههاآنهامستقلمیکنیم. سپسبهآنهابرایباردومکمیآبمیدهیم.تادرجایخودمحکمشوند.
قلمههارابایددرمکانیبادمای(18الی20)درجهسانتیگرادودورازنورمستقیمخورشیدنگهداریکرد.
برایحفظرطوبتقلمه هابایدآنهاراباکیسههایپلاستیکیوکیومکنیم.
باگذرحدودا 8هفتهازکاشتقلمههاآنهاریشهدارمیشوند.
نویسنده و محقق: امین پویان