خواص درمانی هل
√ خواص درمانی هل:
هل سبز به علت فواید و خاصیت های فراوانی که دارد. از دیرباز بعنوان ادویه درکنارادویه جات دیگر،در پخت نان،شیرینی ها،همراه باچای و قهوه مورد استفاده قرار می گرفته.
* در طب قدیم هل گیاهیست با طب (گرم و خشک)
* بهترین خواص هل،اینست که جلوی تشکیل خلط درگلو را میگیرد.
* به همین علت میتوان ازاین خاصیت هل درمحصول های لبنیاتی و پودینگ ها بهره برد.تا اثر خلوط آوری شیر را ازبین ببرد. که به هضم این آنهانیزکمک ویژه ای می کند.
* دانه های هل بدلیل گرم بودن،باعث تقویت معده و روده ها می شود.
* جویدن دانه های هل،بعداز خوردن غذا به هضم بهترغذا کمک می کند. و بوی بد دهان را مثل: (سیر و پیاز) را ازبین میبرد.
* وباعث تحریک اشتها می شود.
* دم کرده گرم هل باعث تسکین (کولیت،نفخ،حالت تهوع،سوءهاضمه،بی حالی ومانع از ترشح اسید زیاد معده) می شود.
* دانه های هل دارای خاصیت داروی`` اکسپکتورانت`` است. وسینوس هاو برونش های بینی وسینه را از خلط و ترشحات تمیزمی کند.
* وبه علت گرم بودن،باعث دادن انرژی وبازیابی توان از دست رفته بدن می شود. و باعث رفع اضطراب و افسردگی می شود.
* باعث تقویت کلیه ها و درمان شب ادراری بچه ها می شود.
^ فواید دیگر هل:
» تقویت کننده قلب و بدن انسان
» قاعدگی را باز می کند.
» رفع کننده زخم های دهان،با قرقره کردن دم کرده ی آن
» پایین آورنده تب
» درمان بیماری های چشم
»ضد مسمومیت
» درمان سرماخوردگی
~ نحوه درست کردن دم کرده ی هل:
باریختن ۳۰ گرم هل کوبیده یا له شده در یک لیتر آب جوش آمده همراه با (یک نبات با یک چای قاشق عسل) ،به مدت ۱۰ دقیقه تا دم بکشد. و بعد آن را صاف کنید. ومیل کنید.
میتوانید هل بعنوان یکی از ترکیبات کنارچای سیاه استفاده کنید.
استفاده از نبات یا عسل باعث جذب حداکثری دم کرده،در بدن می شود.
± استفاده زیاد هل،برای روده ها زیان آور،اگر زیاد از این گیاه استفاده می کنید. می توانید برای رفع زیان آن را با کتیرا بخورید.
نویسنده و گردآورنده: امین پویا√